Recensies

Dank jullie wel voor het delen van jullie ervaringen

Ria Buisman verloor 41,4 kilo 

 Ria Buisman begon op 28 augustus 2020 bij de EGA cursus in Zeist met een gewicht van 120,2 kilo. 

Zij had medicatie voor een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, zij zat tegen diabetes aan (waarde 7) en had kledingmaat 58.  

Zij had geen energie, kon geen trappen lopen, niet meer lekker wandelen en zat niet lekker in haar vel. 

Door al deze klachten vond zij het tijd voor actie en zij stapte bij ons binnen op de EGA cursus in Zeist.  

Inmiddels is Ria op een prachtig mooi streefgewicht van 79 kilo en mag ik haar verhaal aan jullie laten lezen.  

Ria is een heel ander mens geworden en kreeg grote complimenten van haar arts. Inmiddels slikt zij geen enkel medicijn meer. Zij vertelde mij met een grote glimlach dat de arts haar die had afgepakt.  

Ook  de waarde van haar bloedsuikerspiegel is weer heel mooi gedaald. (van 7 naar 5.5 dus dat is prachtig en heeft zij door het werken aan een gezonder lichaam geen medicatie nodig). 

Zo loopt ze de trappen zonder moeite weer op en ook het wandelen gaat een stuk beter.   

Fietsen doet zij graag en weer of geen weer, ze is iedere week aanwezig op de EGA cursus in Zeist. 

Lieve Ria, je bent een voorbeeld voor velen en ik ben onwijs trots op je. 

Dank je wel dat ik jouw verhaal mag delen en kan laten zien dat als er een wil  is er ook een weg is naar een gezonder, energieker en slanker lichaam. 

Ria je bent een (M)EGA TOPPER  

1 jaar EGA en 30 kilo lichter
Oktober 2021 woog ik 108 kg. Een vriendin van mij vertelde mij dat zij een goede manier gevonden had om af te vallen en op gewicht te blijven: EGA Nederland.
Geen rare dingen als papjes, zakjes, geen koolhydraten etc, maar gewoon normaal eten en nog belangrijker voor mij geen honger lijden. Ik heb een zittend beroep en sport is niet mijn hobby. Ik heb in de afgelopen jaren van alles gedaan om af te vallen en het resultaat was er, maar met veel honger lijden en als ik stopte kreeg ik nog 5kg extra kado. De ega zou mijn laatste poging zijn om af te vallen, en anders moest ik maar leren leven met overgewicht had ik besloten.  Er werden op mijn werk foto’s gemaakt en daar schrok ik van. Ik zag eruit als een Paasei!
Dat was het laatste zetje dat ik nodig had. Ik meldde mij aan bij EGA Nederland en ik kocht een hometrainer. Ik volgde de online cursus. Wandelen met de buurvrouw de eerste maanden en de hometrainer….nou dit staat te verstoffen in de woonkamer. De online cursus is heel gezellig en informatief. Je krijgt er elke week een boost van. Je deelt je ervaring met de medecursisten en je bent elkaar tot steun. Elke week stuur ik mijn gewicht in een prive app door aan de Paula Slootjes en tot op heden altijd een leuke positieve motiverende reactie gekregen. Gaat het even niet lekker, zit je in een dip, dan kun je Paula contacteren en is er tijd voor een prive gesprek.  Verder hebben we een groepsapp, waarin wij cursisten elkaar kunnen steunen in de strijd tegen de kilos.
Ik ben nu in 1 jaar tijd 32 kg afgevallen en ik heb weer een mooi figuur gekregen. Mijn oude kleding is veel te groot en ik heb een nieuwe garderobe moeten aanschaffen. Het is voor mij geen lijnen of dieet, maar een leefstijl  Het is goed te doen. Verder heb ik ook veel meer zelfvertrouwen gekregen.
Ik ben heel blij dat ik EGA doe en ben van plan dit de rest van mijn leven vol te houden.
Anja Verkerk

Hoii Paula,

Hierbij mijn verhaal 🙂

Iets langer geworden dan verwacht.
Na de verhuizing kwam ik de weegschaal tegen, toch maar even op staan..Tja, daar schrok ik behoorlijk van.96kg gaf de teller aan, het zwaarst wat ik ooit heb gewogen.Door m’n reuma was ik een stuk minder actief geworden en daarbij met regelmaat makkelijk en ongezond eten hadden er aardig ingehakt.Maarja, wat nu?Ik wilde geen crash dieet volgen, als het eraf gaat dan op een gezonde manier.En gezien ik vegetarisch ben, moest het dieet wel geschikt daarvoor zijn.Dankzij een hele goede vriendin kwam ik bij EGA en zo bij Paula terecht.“Geen dieet maar het omgooien van je lifestyle”.Het fijne is dat je het ook online kan volgen en dus niet naar een locatie hoef te gaan.Elke week op de dinsdagavond met medecursisten in Teams, hier horen we hoe het met iedereen gegaan is afgelopen week en verder veel inspiratie, tips en heerlijke recepten opdoen.En daar blijft het ook niet bij, als je tussendoor ergens niet niet uit kom of vragen hebt kan je altijd contact opnemen met Paula.Inmiddels is er bij mij 26kg vanaf en zit ik op mijn streefgewicht!Ik zit beter in mijn vel, mijn huid ziet er een stuk beter uit en voel mij veel gezonder en energieker. 
Ondanks mijn reuma kan ik gewoon weer hardlopen en sporten.Iets wat ik me de afgelopen jaren niet meer had kunnen voorstellen.Ik ben Paula, maar ook de rest van de cursisten en mijn omgeving erg dankbaar voor alle support!”
 
Groetjes, Sanne

Op 11 januari ben ik weer begonnen bij de EGA Nederland. Ja weer, want ik had al eerdere pogingen gedaan. Maar nadat ik Corona had gehad in oktober 2020 voelde ik mij zo slecht dat er iets moest gebeuren. Ik wilde mijn gezondheid verbeteren.  Ik had niet zo veel zin om naar een locatie te gaan, maar gelukkig kon ik de cursus ook volgen via een online video cursus, via Teams. En hoe leuk is dat. Elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur. Paula weet ons steeds te stimuleren, enthousiasmeren en komt met heel veel tips, heerlijke recepten en allerlei manieren om aan de nieuwe eetwijze te wennen. Want EGA Nederland is geen dieet. Wij tellen geen calorieën, eten juist wel koolhydraten. De eetwijzer is heel goed aan te passen in het dagelijks leven en iedereen kan mee eten.

Het lekkerste recept? Moeilijk hoor, want er is zoveel lekker. De lasagne bijvoorbeeld of de kipsalon, het Italiaanse broodje, patat uit de airfryer met mayo. En natuurlijk lekker veel groente en fruit.  Wat ben ik blij dat ik hiermee ben begonnen. Inmiddels meer dan 23 kilo kwijt en 4 maten minder en ik ben er bijna. Ik voel mij veel energieker, zit lekkerder in mijn vel. En mijn gezondheid? Ik heb weer een gezond gewicht en geen obesitas meer volgens de bmi berekeningen. En daar doe ik het voor.

Natuurlijk moet je het allemaal zelf doen maar met hulp van de mede cursisten, wij zitten in een gezellige groeps app en natuurlijk de hulp van Paula, gaat het dit keer lukken om vol te houden. 

Ik kan EGA Nederland iedereen aanraden.

Mijn gevecht met de weegschaal.

Te dik zijn vindt niemand leuk. Je krijgt allerlei kwaaltjes, en je moet steeds een grotere maat kleding moeten kopen. Nu is het genoeg geweest we gaan er iets aan doen.

Dit was de aanleiding voor mij om me in te schrijven voor de online cursus van de EGA.

EGA is geen lijnclub het is een andere (normale) manier van eten. In ons drukke bestaan vergeten we wel eens om goed en verantwoord te koken. Een snelle hap is dan wel handig en vlug gehaald.

Wegens corona was het niet mogelijk om naar een fysieke bijeenkomst te gaan. En de online cursus was voor mij de ideale oplossing. Zo begon ik op 3 maart 2021 mijn gevecht tegen de weegschaal.

Samen met Paula Slootjes (cursusleidster) zijn we de strijd aangegaan. Paula geeft op een leuke en duidelijke manier aan wat je wel mag eten en wat niet. De eetwijzer is je handleiding en de weekmenu’s geven je veel inspiratie.

Een uitspraak die me altijd bij zal blijven is: ’Heb je een extra pagina in je eetwijzer, bij mij staat dat er namelijk niet in’.

In de 11 weken dat ik aan heb mogen sluiten ben ik ruim 11 kilo afgevallen. Nu mag ik weer naar fysiek naar de cursus en hoop daar snel mijn streefgewicht te halen. Hoef nog maar 1 kilo te gaan dus dat zal wel lukken.

Paula bedankt, je hebt me super geholpen.

Groetjes Annemiek

Hoi Paula,

Mijn bevinding over EGA Nederland.

Te beginnen met gezonder eten met een positieve begeleiding door onze cursusleider Paula.

Ik heb het altijd lastig gevonden om een paar kilo af te vallen. Wel eens wat pillen geprobeerd, maar toch geen gewenst resultaat. De aanbieding van EGA bekeken en besloten om het maar “gewoon” te doen en ervoor te gaan. Je doet het immers voor jezelf en niemand anders.

Met EGA val je geleidelijk af, en val je een keer niet af, geen ramp! Je gaat gewoon lekker door met de heerlijke voedingswijzer en gaat veel gevarieerder leren eten en….. Afvallen! Mijn man zei vaak, ja toe maar met dat lekkere eten van je. Dat lust ik ook wel. Het waren 13 heerlijke weken met fijne stimulans. Een aanrader voor een ieder die een aantal kilo kwijt wil.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en kan plaatsen.

Nogmaals dank voor je vele tips en fijne begeleiding. Ik app je vast nog wel ?

Groet Cornelia.

Ik ben al jaren in strijd met de spiegel. Ja, ik houd van lekker eten maar ik hou ook van mijzelf maar al jaren niet meer van mijn spiegelbeeld.

Zoveel diëten heb ik niet geprobeerd. Zo’n 15 jaar geleden wel tegen anorexia aangezeten omdat ik het simpel weg een sport vond zo min mogelijk te eten en evengoed te kunnen blijven functioneren. Toen ik mij realiseerde dat ik mijn lichaam aan het vernietigen was heb ik de weegschaal de deur uitgedaan en was het hek van de dam. Ieder jaar kropen er wat kilo’s bij. Ik wilde ook niet meer bewust gaan afvallen omdat ik bang was weer in het stramien te komen van 15 jaar geleden. Niet eten en constant op die weegschaal staan.

Mijn man zegt al jaren dat ik mij moest verdiepen in de E.G.A. Zijn moeder en zus hebben er zo’n 30 jaar geleden behoorlijk profijt van gehad en gebruiken bepaalde richtlijnen nog steeds in hun dagelijks eetpatroon. Door mijn angst weer een weegschaal te moeten aanschaffen heb ik dat 10 jaar voor mij uit weten te schuiven. Totdat afgelopen januari de knop omging. Ik ging op zoek en zag dat je de E.G.A. tegenwoordig ook online kan volgen. Ik meldde mij aan.

11 Januari kreeg ik mijn eetwijzer binnen. Wat mij direct opviel dat ik zoveel moest eten over de hele dag. Dat is in het begin wat tegenstrijdig maar als je na een week op de weegschaal staat, ja die durfde ik ook weer aan te schaffen, ziet dat je daadwerkelijk bent afgevallen dan zie je dat het werkt.

De eerste 2 weken heb ik de eetwijzer en de recepten van de E.G.A. geprobeerd samen met mijn man. Mijn man kookt altijd en kreeg het gevoel dat niets meer mocht (ik niet hoor). We hebben toen samen besloten dat we het anders gingen aanpakken. We aten al vrij gezond en daarom was het makkelijk aan te passen. Het ging vaak alleen om de hoeveelheid pasta/aardappel e.d. en rekening houden met de verplichte groente.

Nu na 13 weken ben 11,5 kilo afgevallen! Ik ben een stuk fitter zit lekker in mijn vel en een stuk gelukkiger met mijn spiegelbeeld.

De E.G.A. is mij ontzettend meegevallen en ik heb een hoop geleerd. Ik was altijd een behoorlijke zoetekauw maar nu ik mijn verplichte groente dagelijks neem is mijn behoefte aan zoet zo goed als weg. De steun van mijn medecursisten is ook enorm. Elke dag hebben we contact op de app, ik denk dat dit appcontact nog beter werkt dat één keer in de week bij elkaar komen.

Al met al is het een enorme eyeopener geweest.

Hellen.

In 2003 ben ik voor het eerst naar de EGA club gegaan. Had nog niet eerder van gehoord maar dacht ga toch maar kijken en het beviel erg goed. Ik was niet te zwaar maar wou er toch wat af hebben. In het begin is het even zoeken maar je krijgt het al snel onder de knie. Het was ook gezellig met elkaar en als iemand een beetje in de put zat was Paula er altijd om je weer op weg te helpen.
Ik zit er al weer 17 jaar op en ga bijna elke week nog steeds alleen als er vacantie is of ziek ben niet. Nu was het voor mij wel gemakkelijk want de EGA heeft 10 jaar in mijn huis plaats gevonden en ik heb er goede vrienden aan over gehouden vooral met de fam. Batenburg doen we heel veel samen maar ik blijf alles afwegen om op gewicht te blijven door de eetwijzer te gebruiken ben ik toch 8 kg af gevallen en is cholestorool 8-4-4-4 gegaan en je voelt je veel beter in je vel zitten. Heb ook een goede band met Paula. Maar ik blijf toch trouw gaan elke week. Hoop nog lang van de Club te genieten. Op de foto ben ik 8 kg minder.

Neelie Dijkhuizen

In April 2015 stapte ik met enige tegenzin binnen bij EGA Hellevoetsluis. Maar ja je moet wat, waar eindigt het anders. Dan begin je dus met de eetwijzer en dan vliegen de kilo’s eraf. Dan wordt het al leuker. Ook leerde ik er om verantwoorde lekkere dingen te maken. Er ging een wereld voor me open van vullen naar voeden. En anderhalf jaar later was ik 40 kilo lichter. Ik eet eigenlijk altijd volgens de EGA richtlijnen, daardoor voel ik me altijd fit en gezond omdat ik alle voedingsstoffen binnen krijg. Natuurlijk neem ik weleens iets extra’s en als ik dat teveel doe dan kom ik ook weer aan. Maar ga ik dan weer terug naar basis, dan raak ik het vanzelf weer kwijt. EGA en Paula hebben mij leven veranderd. Ben ze nog steeds elke dag dankbaar.

Groetjes,

Janneke

Wat een doorzettingsvermogen. Wat ben ik onwijs trots op onze zoon Yannick die inmiddels ruim 35 kilo is afgevallen door te sporten en zijn eetpatroon aan te passen. Het kan dus echt. Pas je mind-set aan en ga er voor!!!!

Jij naar een lijnclub? Jij bent toch niet dik? Moet je eerst heel veel overgewicht hebben om naar een lijnclub te gaan?

Ik heb nooit aanleg gehad om dik te worden maar de laatste paar jaar kwamen er gestaag wat kilo’s bij en was ik niet meer tevreden met mijn lijf. In elke spiegel, raam, etalageruit keek ik naar mijn silhouet en was ik niet blij.

Ik ben een enorme fan van jurkjes in vrolijke kleuren en retroprintjes en ze stonden me niet meer zo mooi dus moest er iets gebeuren.

Een vriendin van mij ging al naar de E.G.A en ik besloot mee te gaan. Het werd ons wekelijkse uitje.

En daar was Paula en haar enthousiasme voor de eetwijzer werkte heel aanstekelijk dat ik er vol gas in dook en ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik de eetwijzer niet meer zou gebruiken, het is een way of life geworden.

Het was even puzzelen in het begin maar nu gaat het automatisch en het werkt!

Paula weet je zo te motiveren en schud de recepten en tips zo uit haar mouw. Ik heb geen hoofdpijn meer en geen last van brandend maagzuur.

Koken uit pakjes en zakjes word hier niet meer gedaan. Ik kook en bak heel graag en probeer graag nieuwe recepten uit. Met de lekkere kruidenmixen tover je zo een heerlijk gerecht op tafel.

Bijkomend voordeel is dat je niet apart hoeft te koken voor je partner of je hele gezin want je mag eigenlijk alles wel eten als je het maar afweegt.

Inmiddels ben ik 13 kilo afgevallen en zit ik weer lekker in mijn vel en ben ik tevreden met mijn lijf.

Afvallen is niet moeilijk maar op gewicht blijven vind ik een grotere uitdaging maar ook dat gaat me lukken. Je doet het immers voor jezelf en voor een gezonder leven dus is er alleen maar winst.

Zonder Paula was het me niet gelukt, haar peptalk en tips hebben mij heel erg geholpen en zonder haar was ik nog steeds ontevreden geweest met mezelf. Ze weet je te motiveren en houd je een spiegel voor. Voor mij is ze goud.

Ik ben nu maandcursist maar de maandagavond blijft ons avondje, gewoon lekker blijven wegen, elkaar motiveren en recepten delen.

Wil je een gezondere leefstijl en je goed voelen? Dan is de E.G.A iets voor jou!

Paula voor mij ben je goud!

Lieve groetjes Marion

Ik ben Cathy en nu 48 jaar en ik zit al een paar jaar bij de EGA. Ik vind het een hele gezellige club mensen bij elkaar die er allemaal met hetzelfde doel zitten, namelijk een gezond gewicht krijgen en behouden.  

Toen ik jaren geleden begon kon ik weinig bewegen i.v.m. MS , ik had ook flink overgewicht. Door de positieve energie die ik van Paula kreeg is het mij in de loop van tijd gelukt om 27 kg af te vallen. Mede door andere medicatie en fysio zit ik nu veel beter in mijn vel .Wat ik ook heel fijn vind is dat EGA geen dieet is maar je past je eetgewoonte aan zodat het hele gezin gewoon mee kan eten plus ik geef het goede voorbeeld aan mijn dochters dat door gezond eten je een gezond gewicht kan bereiken. (Geen Shakes en zakjes). Ik ben ontzettend blij dat ik EGA en Paula heb leren kennen en deze methode geeft mij altijd houvast   

Groetjes Cathy. 

Mijn verhaal. Via mijn tante hoorde ik van de EGA club.

Ik dacht nog de zoveelste poging. Maar ik was mijn lijf zo zat. Dat ik tegen mijn man zei: Ad ik voel me net een vette pad.
Vol goede moed begon ik aan deze uitdaging. Wat mij op viel dat je alles (met mate) mag eten. Hoe fijn is dat!! De kilo’s vlogen eraf. Wat heel belangrijk voor mij was dat ik in 2015 en 2018 geopereerd ben aan mijn enkels. De artrose speelde hevig op. Mijn enkels zijn vastgezet. Maar dan zit je 3 maanden in t gips. Tja in die maanden vlogen de kilo’s er aan. De orthopeed zei toen. Denk er om. Elke kilo overgewicht drukt 5 kilo op je knieën en enkels!!?
Ja dat komt dan wel binnen. T afvallen ging tot vorig jaar zomer top. Maar daarna ff niet meer. Tot ik foto’s van mezelf zag. Dit moet anders. Ben nu bijna 35 kg kwijt. Hoe gaaf is dat. Onze kleinzoon zei laatst: Oma jij waggelt niet meer met lopen!!
Heerlijk allemaal nieuwe kleding kopen! Voel me zoveel beter.
Ik kwam laatst iemand tegen die herkende mij bijna niet meer.
Kijk daar doen we t voor!!
Dank je wel Paula voor je support!!
Groetjes Els
Hoi mijn naam is Anja Verkuil, ik heb Paula leren kennen tijdens ons gezamelijke hobby paarden en stonden samen op dezelfde stal. We raakte steeds meer aan de praat en toen hoorde ik voor het eerst over EGA. Serieus ik als echte gouwenaar had daar nog nooit over gehoord. Bijna alle sportscholen en diëten heb ik wel gevolgd in mijn leven, maar dit was voor mij helemaal nieuw dus ik ben gaan vragen hoe het in zijn werking gaat. Ik ben namelijk het type eerst zien dan geloven. Ik kan jullie vertellen dat ik er eerst een beetje cynisch over was, maar begon ik toch aan mijn nieuwe uitdaging en jawel hoor samen met Paula was ik binnen 3 maanden op mijn streefgewicht en heb me nog nooit zo goed en topfit gevoeld ?
Ik ben zo ontzettend blij dat ik de stap heb genomen om op 6 Februari 2013 voor het eerst op de weegschaal van de E.G.A. ben gaan staan. Ik was er helemaal klaar mee, ik liep slecht, mijn conditie was belabberd en ging stapje voor stapje de trap op en af. (Gijs Gans) Met de hulp van Paula en de ontzettende leuke en motiverende groep medecursisten is het me gelukt om ruim 40 kg af te vallen. Ik had ook een veel te hoge bloeddruk. Daar had ik pillen voor. Die hoef ik nu niet meer te gebruiken. Door het afvallen is mijn bloeddruk nu prima. Ik voel me nu veel fitter. Ben van kledingmaat 58 naar maat 42 gegaan. Kan nu veel leukere kleding krijgen. De woensdagochtend is mijn ochtend, ik ga elke week nog op de weegschaal (dat heb ik nodig). Afvallen is moeilijk, maar op gewicht blijven is nog veel moeilijker. Ik ben zo blij dat ik zo goed word begeleid door E.G.A. en door Paula. Dit was mijn verhaal. Succes allemaal met afvallen, want honger hoef je met dit dieet beslist niet te hebben.
Groetjes Marianne.