Toen Zano op 31 december 2020 naar de hondenhemel ging kwamen er bij Paula en mij heel veel emoties los. Paula vanwege het verlies van haar lieve hondenmaatje en bij mij hele andere emoties die ik niet goed kon thuisbrengen maar ik wist wel dat ik daar iets mee moest doen. Naar mate de weken en maanden in 2021 verstreken begon Paula mij voorzichtig warm te maken voor een nieuwe hond en het liefst een pup. Door mijn ervaringen uit het verleden, negatief en positief, alsook de emoties die Zano bij mij hadden losgemaakt hebben we na lang wikken en wegen toch maar besloten ons op de lijst te zetten voor een pup. Maar uiteraard wel een bruine Labrador want die wilden we, als er een nieuwe hond zou komen, altijd al.

De tijd verstreek en eind augustus 2021 belde de fokker waar wij op de lijst stonden en zij had een vraag of wij ook interesse zouden hebben in een jonge herplaats hond. Het korte verhaal hierachter is dat een heel jong gezin met 3 jonge kinderen EN een jonge hond van 4 maanden dit mentaal niet aan kon. Zij hadden eerder een Labrador gehad en die was overleden dus dachten zij dat een pup een mooie aanvulling zou zijn in hun gezin maar dat liep helaas totaal anders. Paula was even terughoudend want zij wilde echt een pup maar ik vond het wel een optie om even te gaan kijken. Zoals de fokker ons vertelde was deze hond al zindelijk en kon al zitten op commando. Aangezien het jonge gezin met hun handen in het haar zaten zijn we zo snel als kon naar Elst afgereisd om DEX, want zo werd de hond genoemd, te gaan bekijken. Om een lang verhaal kort te houden, we zijn op 28 augustus gaan kijken en DEX is op 29 augustus naar ons toegebracht.

DEX, zijn volledig naam is Happy Rascal Of Wundering Heights, een chocoladebruine Labrador is opeens van ons. Voor het eerst in mijn leven een hond met een stamboom, hoe raar kan het lopen. DEX aka Rascal doet zijn naam echt eer aan zoals we al op eerder berichten die al op de “socials” zijn geplaatst, hebben laten zien. Zijn eerlijke karakter, mooie uiterlijk, chocoladebruine ogen, slungelige lijf, onderzoekende aard, eigenwijsheid, leergierigheid, snelle aanpassingsvermogen, arrogantie en waarschijnlijk nog veel meer geweldige karaktereigenschappen waren voor ons redenen om DEX in ons gezinnetje te behouden.

Om in de voetsporen van Bumper, de politiehond, (wie kent hem niet) te treden wil ik iedere 2 weken een BLOG schrijven over het wel een wee van DEX, hoe hij ontwikkelt in zijn standaard opvoeding, verdere opleiding en allerlei nieuwe uitdagingen die op zijn pad komen. Ik heb er heel veel zin in en hoop dat jullie iedere twee weken de avonturen van DEX zullen volgen.

Mochten jullie willen reageren op deze blog dan hoor ik dat graag.