Balans in jezelf

Voeding

De juiste voeding is van het grootste belang voor de gezondheid van de mens. Eten is naast ademhalen, slapen en voortplanten één van de vier basisfuncties van het leven.

Goede voeding heeft een sterke, positieve invloed op lichaam en geest. Het zorgt voor een gezond spijsverteringsysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, geeft energie en verhoogt de werking van ons immuunsysteem.

Ongezonde of slechte voeding daarentegen vervuilt het lichaam en zorgt uiteindelijk voor gewichtstoename, ziekte en ongemak.

Met de EGA eetwijzer krijgt u de juiste voeding met alle vitamines, mineralen, bouw- en  voedingstoffen binnen. Het uitgebalanceerde programma van EGA Nederland zorgt er niet alleen voor dat u slanker wordt maar veel gezondheidsklachten zoals bv diabetes, te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, gewrichtsklachten, hoofdpijn klachten, overgangsklachten, maag en darm problemen, enz.  zullen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

De juiste voeding is dus van levensbelang. Reden genoeg om u te verdiepen in een gezondere voeding. Als EGA coach kan ik u daarbij zeker bij helpen.

Meditatie

Wat is meditatie nu eigenlijk

Mediteren is een bepaalde ademhalingstechniek waarmee we onze geest tot rust kunnen laten komen en een bepaalde staat van bewustzijn bereiken. Dit bewustzijn kan omschreven worden als een gevoel van stilte, rust of gelukzalig gevoel. Meditatie hoort zeker niet bij een religie maar is een onderdeel van het Achtvoudige Pad binnen het boeddhisme. Je kan op verschillende manieren meditatie beoefenen, er is niet één juiste manier.

Doel van mediteren

Het doel van mediteren is voor een ieder verschillend. De één is op zoek naar verlichting, een ander wil gewoon even vijf minuten ontspannen. En daartussen zitten nog vele andere doelen van meditatie. Uiteraard is dit allemaal prima.

Door dit te doen ziet je dingen duidelijker zoals die gedachtes die je vertellen om de EGA cursus een keertje over te slaan. Het zijn namelijk ook maar gedachtes. Je krijgt meer compassie en wordt een liefdevoller persoon. Je wordt minder gefrustreerd en kan je boosheid sneller loslaten. Je concentratie wordt beter waardoor je dingen efficiënter gedaan krijgt en minder stress ervaart. In plaats van de vecht-vluchtmodus ga je over op de ruststand. Ook herken je de mentale patronen die je dagelijks bezighouden en leer je om deze sneller los te laten. Je leert om beter in het moment, in het hier en nu, te leven en minder op te gaan in de duizenden gedachtes die je hebt.

DEFINITIE CHAKRA

Is een centrum van activiteit dat levenskrachtenergie ontvangt, afstemt en afgeeft. Het woord chakra verwijst naar een ronddraaiend veld van activiteit dat door de belangrijkste zenuwknopen van de ruggengraat stroomt.

EDELSTENEN ARMBANDEN

Geeft harmonie, rust, positiviteit, levenslust, energie en doorzettingsvermogen. Het vermindert woede en stress.

Deze edelstenen armbanden zijn heel speciaal, komen uit Denpasar Indonesië en zijn met liefde en met de hand gemaakt. Door de bijzondere sluiting kunnen de armbanden voor een ieder zelf op maat gemaakt worden. En niet zoals je vaak ziet met elastisch materiaal maar met degelijke ijzergaren. 

Hieronder een kleine selectie. Klik op de button voor meer informatie.

Wil je de gehele collectie bekijken druk dan op de foto.